—Micologia (fongs)—.
Bolets i altres.


En aquests moments s'està montant el passadís ò departament dedicat exclusivament a les reproduccions dels bolets.

Els fongs, al no poder-se naturalitzar les realitzam amb fang, per ser posteriorment pintats i restaurats imitant el millor possible a aquests interessants organismes que hom coneix. Feim ús de la fotografia per a poder aconseguir la imitació de les coloracions i formes. Finalment es monten dins de vitrines juntament amb fullaca i altres elements que imiten el seu hàbitat.

De les més de 500 espècies de bolets i altres fongs amb les que contarà l'exposició, el 75 % seran exemplars de les Balears. Amb el temps, s'anirà ampliant la mostra. De moment hi ha més de 200 espècies exposades, que es poden observar.

Els bolets són fongs, éssers classificats erròniament abans dins del regne dels vegetals. Encara que tenen semblances amb els vegetals a nivell cel·lular, compten amb semblances amb els animals a nivell bioquímic. Es reprodueixen per espores que alliberen al medi a través de varis sistemes. En quant a alimentació hi ha espècies sapròfites, paràsites i simbiòtiques. Algunes són verinoses, per aquesta raó cal anar en compte a l'hora de consumir-les com a aliment.

Els noms comuns usats a Balears es troben indicats també a les diferents vitrines dedicades als bolets. Les espècies d'interès gastronòmic són les que evidentment tenen més noms populars: esclatassangs, cogomes, orelles de llebre, blaves, picornells…