—Paleontologia—
(fòssils).

—Geologia—
(roques i minerals).

En aquest passadís i a la seva part esquerra, hi trobam una petita representació de Paleontología (fòssils). Contarà amb unes 400 espècies, la majoria d'elles de la península Ibèrica i Balears. Les més abundants són els mol·luscs, però també estan representats en major o menor quantitat els equinoderms (eriçons de mar), els branquiòpodes (terebràtules), els corals, diferents plantes, petits peixos i dents de tauró, bàsicament.

Els fòssils són restes d'animals i plantes primitius que quedaren conservats dins del sustrat. Per aquesta raó tenen una gran importància a l'hora de poder saber com eren els éssers vius en temps prehistòrics.

Els fòssils ens donen moltes pistes sobre l'evolució i l'orígen de la vida així com també dels canvis geològics del nostre planeta.


A la part dreta, està representada la geologia (roques i minerals). Es mostren també unes 400 classes, amb exemplars de tot el món, bastants d'ells provinents del territori nacional.

 

Els minerals es formen a través de reaccions químiques naturals, sedimentacions, i en general, d'estructures atòmiques que formant una sèrie de "xarxes", dónen lloc a distintes textures, unes vegades cristalines, d'altres amorfes.

 

Molts de minerals són considerats com a pedres precioses i s'utilitzen en joieria.

A les cavitats càrstiques, coves i avencs, es formen per acció de l'aigua i disolució del carbonat càlcic, formes extranyes i originals: estalactites, estalagmites i columnes.