—Fauna entomològica (Lepidòpters)—.
(papallones i arnes).

— Miscel·lània fauna ornitològica (aucells)—.
Aus exòtiques.

Amb aquest passadís s'acaben per complet els invertebrats, mostrant tota la seva part esquerra, dedicada exclusivament a un dels grups d'insectes que més agraden a la gent: els lepidòpters (papallones), amb exemplars de tot el món, amb més de 1.000 espècies, separant les de la fauna Ibero-balear de la resta d'espècies tropicals.

Els lepidòpters són insectes amb grans ales recobertes per diminutes escates de color disposades una vora l'altre superposant-se com les teules d'una teulada. La seva fase juvenil és l'eruga, autèntica màquina de menjar substàncies vegetals.

Hi ha espècies molt especialitzades en un sol tipus de planta. Sofreixen metamorfosi completa. Després de vàries mudes de creixement, les erugues realitzen la darrera muda esdevenint crissàlide. Algunes espècies, es protegeixen durant aquest estat construint un capoll sedós al seu voltant.

Els adults, és a dir, les papallones xuclen nèctar de les flors a través de la llarga i enrollatble probòscida. A més, viuen només el temps suficient per aparellar-se, realitzar la posta i morir. Els ropalòcers són les papallones pròpiament dites, mentres que els heteròcers són la majoria de lepidòpters normalment nocturns ò crepusculars, entre els quals hi trobam les papallones més grosses del món.

Els heteròcers són coneguts com a "arnes", "borinots de nit" ò simplement "papallones nocturnes".

Al mateix passadís i just davant de les papallones, hi estan exposades espècies d'aus tropicals criades en captivitat, aquí a Mallorca. Són també donacions de particulars que recuperam per al Museu després de que aquests animals hagin mort. Pertanyen a diferents classes, però principalment a les Pistàcies (lloros i cacatues). Dues espècies d'aquesta família, són precisament la cotorra argentina ò gris i la cotorra de Kramer que ja críen en el nostre territori considerant-se espècies invasores.

Aquí s'acaben les exposicions dedicades a la zoologia, és a dir, d'espècies animals.